joi, octombrie 12, 2006

Asemanari tulburatoare

Am participat de curand la o mare sedinta corporatista. Ce anume m-a frapat incat sa scriu macar printre picaturi:

In concluzie: daca un ministerul ar fi un brand, s-ar gasi cativa entuziasti care sa il iubeasca suficient incat sa muncesca zi si noapte pentru el, in ciuda piedicilor soarecilor din umbra birocratiei. In anumite cazuri, mi se pare ca este singura diferenta intre businessul mare si institutia de stat.


Comentarii:
In toate firmele sunt incompetenti cu functii iar pilele merg unse in anumite parti ale sistemului corporatist romanesc.
 
Nu cred ca este vorba de incompetenta. Este vorba de cultura organizatiei. Si eu am avut o experienta similara la vizita pe care a facut-o un vice-presedinte al unei multinationale la un potential furnizor din Romania. A fost similar (in mic) cu o vizita de lucru a secretarului general al pcr de dinainte de 1989; traseu pregatit din timp, ce trebuie spus si ce nu trebuie spus, anchete ulterioare datorita nerespectarii traseului, etc. Si toate astea facute de americani nu de romani cu "sechele comuniste";)
 
Da, este celebru cazul Coca-Cola de acum un an si ceva, cand au inrosit Bucurestiul doar ca aveau mare reuniune internationala interna... Se barfeste chiar ca au platit un chiosc din Gara de Nord sa renunte pentru cateva zile sa mai vanda Pepsi si sa afiseze reclamele lor...
 
Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]





<< Pagina de pornire

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Abonați-vă la Postări [Atom]